2018

   

x

x

2017

   

"..og springe højt af glæde"

Årets temaformulering er anden linje af Luthers salme "Nu fryde sig hver kristen mand". I år fejres 500-året for, at Luther slog sine 95 sætninger op på kirkedøren i Worms, hvilket skulle blive begyndelsen til reformationen. En stor del af festivalens koncerter bringer musik med direkte reference til reformationen - ikke mindst i kraft af de melodier der stammer fra kredsen omkring Luther, mens andre udtrykker glæden på andre måder, f.eks. ved ballet. Endvidere markerers ved flere koncerter 200-året for den store danske komponist Niels Wilhelm Gades fødsel. Festivalen indledes med en koncert med musik af den store katolske komponist Claudio Monteverdi, der i år blev født for 450 år siden.  

2016

   

Orglet i alle dets facetter

"Orglet i alle dets facetter".  Dette er måske lidt af en overdrivelse, men vi præsenterer orglet i virkelig mange sammenhænge og i et sammenlagt meget bredt repertoire.

2015

   

Et umage par

"Et umage par" kan være to instrumenter, der sjældent ses (eller høres) sammen, eller det kan være to komponister som er grundlæggende forskellige, eller det kan være to stilarter, som ikke normalt optræder ved siden af hinanden.

2014

   

Amerikansk musik på "amarkansk"

Hvad enten man vrænger af begrebet "The american way of life", eller om man fornemmer historiens helt store, patetiske vingesus ved one-linere såsom "Ich bin ein berliner", så kan man ikke komme uden om, at amerikansk musik udgør en vis del af den samlede musikhistorie.
En del, som den 42-årige institution, Amager Musikfestival, naturligvis også ønsker at tage vare på, om ikke andet, så i alsidighedens navn.

Og selvom det muligvis ikke ligefrem vrimler med organister på lægterne til Fremad Amagers hjemmekampe, så var der alligevel så meget amarkansk lokalpatriotisme til stede omkring bordet, hvor Amager Musikfestival bliver planlagt, så man denne gang valgte at twiste de to begreber "amerikansk" og "amarkansk" i forbindelse med det gennemgående tema.

Det skulle vise sig at blive rigtig spændende, og det har helt konkret udmøntet sig deri, at årets festivalprogram indeholder en ganske god del såkaldt rytmisk musik, hvilket uden videre vil fremgå.

Det vil nogle så kunne lide mere end andre, hvilket i den grad bare er helt i orden, men ikke desto mindre håber vi, at rigtig mange mennesker vil give dette helt særlige amerikanske/amarkanske koncept en chance,  og møde frem til koncerterne.

Rigtigt hjerteligt velkommen til Amager Musikfestival 2014.

2013

   

Intet tema i år

Amager Musikfestival har de sidste mange år haft et samlende tema. Der har flere gange i forberedelsesgruppen været talt om at lave et år uden et, sådan som det faktisk altid var i festivalens tidlige år. Vi fandt ud af, at det var en meget passende måde at "fejre" året efter 40 års jubilæet. 
Så det bliver et meget varierende program, spændende fra overrækkelsen af Musikfestivalens talentpris søndag den 15. september i Kastrup kirke til den tyske organiststuderende Juliane Ilgner, over de fremragende kor Hymnia og "Det unge Vokalensemble", gode sangere som f.eks. Guido Paëvatalu, 2 ensembler: Wam Woodwinds og Tårnby Krebsensemble, et par jazz koncerter med Simon Jansfort Trioen og  Trio Salmodia, en koncert med mellemøstlig musik med "Isar Melting pot", en hyldest til jubilaren Benjamin Britten med  børnekor fra øen, frem til den traditionelle afslutning "orgelstafetten", søndag den 29. september i Højdevangskirken, hvor alle øens organister medvirker med et nummer. 
Og så er der faktisk også et jubilæum at fejre i år, idet festivalens koncert nr. 500 vil finde sted torsdag den 26. september i Filips Kirke hvor en af øens organister Bennie Sanden Rebirk vil optræde sammen med en datter af en af festivalens stiftere Gunnar Svensson, sangeren Lise-Marie Groll.  
 

2012

   

Festlig musik

Årets festival

Beretning


Amager Musikfestival fylder 40 år i 2012.
Det må være en god grund til at spille masser af festlig musik, og derfor har vi ganske enkelt givet festivalen undertitlen "Festlig musik i anledning af festivalens 40 års jubilæum".
Det bliver en spændende og varieret sæson med gode kor, ikke mindst kammerkoret Camerata, gode solister på klaver, fløjte, trompet og cello og fremragende sangere.
Som organister medvirker flere tidligere Amager organister, også en måde at fejre 40 års jubilæet.
Og endelig bliver der et brag af en festlig åbningskoncert med Royal Danish Brass.